Äppel- och Kalkonsallad

Ingredienser

  • 200 gram kalkonbacon

  • 3 äpplen

  • 2 rödlökar

  • 200 gram grönkål

  • 3 msk olivolja

  • 1 dl gula russin

  • 2 granatäpplen

  • 2 klyftor vitlök

  • 0,5 dl citron

  • Salt

Gör så här

  • 01.

    Dra bladen av stammarna på grönkål. Skölj noggrant och massera den med olivolja, vitlök och lite salt. Strimla kalkonbacon och skiva rödlöken tunt, stek sedan på medelhög värme.

  • 02.

    Lyft allt ur pannan. Skiva äpplen i tunna halvmånar och stek dem tillsammans med grönkålen tills de mjuknat något men ändå har en krispig kärna.

  • 03.

    Blanda grönkål, äpplen och baconblandningen i en stor skål. Toppa med russin, granatäpplekärnor och drissla över citron.

  • 04.

    TIPS: Om man vill ha extra krisp kan man addera en handfull rostade pinjenötter när sallladen är klar.

Våra kanaler

@itrim_sverige