Bibimbap

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris

  • 4 ägg

  • 4 tsk sriracha- eller chilisås, alt. chilikrämen Gochujang (finns i livsmedelsbutiken under Koreasegmentet)

  • 1 påse babyspenat

  • 1 förpackning böngroddar

  • 2 morötter

  • 1 förpackning chilimarinerad tofu

  • 1 msk vegetabilisk olja

  • 1 stor gurka

  • 1 tsk ättika

  • 2 tsk socker

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk chilipulver

  • 0.5 dl vatten

  • 1 msk soja

  • 1 påse algsallad

  • 1 msk sesamfrö

  • 1 salladslök

  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  • 01.

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  • 02.

    Blanda ättika, socker, salt, vatten och chilipulver. Strimla gurkan fint och låt marinera i ättiksblandningen i kylen i 20 minuter. Häll av överflödig vätska innan servering.

  • 03.

    Blötlägg algerna i 5 minuter och låt rinna av. Finhacka salladslöken och blanda med alger, soja, sesamfrö och sesamolja.

  • 04.

    Hacka upp tofun i mindre bitar. Stek i olja tills tofun fått färg.

  • 05.

    Stek äggen och strimla morötterna.

  • 06.

    Koka upp vatten i en kastrull, lägg i spenaten och koka någon minut. Ta sedan upp spenaten och kyl genast i kallt vatten.

  • 07.

    Ta fram 4 djuptallrikar. Börja med att lägga upp riset och spenaten. Lägg på stekt tofu, algsallad, morötter och stekt ägg. Toppa med chilisås.

Våra kanaler

@itrim_sverige