Biff och blomkålsmos i salladsblad

Ingredienser

  • 3 msk japansk soja

  • 1–2 tsk sambal oelek

  • 1 tsk vitvinsvinäger

  • 1 tsk flytande honung

  • 1 msk olja

  • 1 burk böngroddar eller 50 g färska, alternativt 1/2 röd paprika

  • 10–12 skivor tillagad rostbiff

  • 1 kruka färsk mynta

  • 2 tsk sesamfrön

  • 1 litet huvud isbergssallad

  • limeklyftor till servering

  • 1 litet blomkålshuvud

  • grönsaksbuljong

  • 1/2 dl lätt crème fraiche

  • salt

  • vitpeppar

Gör så här

  • 01.

    Börja med moset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker.

  • 02.

    Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche.

  • 03.

    Smaka av med salt och vitpeppar. Håll moset varmt.

  • 04.

    Blanda soja, sambal oelek, vinäger, honung och olja till en marinad.

  • 05.

    Häll av böngroddarna och spola om de är konserverade.

  • 06.

    Strimla rostbiffen, hacka hälften av myntan och blanda med marinaden.

  • 07.

    Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna.

  • 08.

    Lossa blad av isbergssalladen och lägg på ett fat. Portionera ut blomkålsmos, marinerad rostbiff och paprika eller böngroddar i salladsbladen.

  • 09.

    Strö över sesamfrön och resten av myntan. Vik ihop, servera med limeklyftor och ät med händerna.

Våra kanaler

@itrim_sverige