Biscotti med konfetti

Ingredienser

  • 150 gram stenmalet fullkornsmjöl

  • 3 gram bakpulver

  • 100 gram kokossocker

  • 1 stort ägg, rumstempererat

  • 2 matskedar torkade körsbär eller tranbär

  • 1 matsked mandelflisor

  • 1 matsked gröna pistagenötter

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 180m grader. Sikta mjöl och bakpulver, gärna två gånger, så att bakpulvret finfördelar sig med mjölet. I en annan skål, vispa socker och ägg tills det är riktigt fluffigt och ljust. När man tror att det är färdigt kan man alltid vispa lite till. Det lönar sig! Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt bären och nötterna. När allting är en jämn deg formar du den på en plåt likt en tegelsten. Om degen är mycket kladdig, fukta händerna med lite neutral olja eller vatten. Blanda inte i mer mjöl. Baka i ugn i ca 30 minuter. Ta ut stubben och låt den svalna ett par minuter på galler. När den nått en temperatur så att du kan hålla i den utan att bränna dig, skiva stubben i skivor. Tunna, eller upp till 1,5 cm tjocka, det är en smaksak. Placera ut på bakplåtspappret igen med skärsidan uppåt. Beroende på tjocklek är de klara och krispiga efter 6-12 minuter i ugn. Håll koll och agera efter tycke och smak!

Våra kanaler

@itrim_sverige