Fyllda skogschampinjoner

Ingredienser

  • 16 skogschampinjoner

  • 1 burk kikärtor

  • 1 scharlottenlök

  • 2 msk olivolja

  • 3 klyftor vitlök

  • 1 knippe kruspersilja

  • 1 dl parmesanost

  • 2 msk balsamvinäger

  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  • 01.

    Skölj kikärtorna noggrant i ett durkslag. Torka så torra som möjligt i en handduk eller med uppsugande hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut kikärtorna på en plåt och tillsätt olivoljan och salt.

  • 02.

    Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är krispiga.

  • 03.

    Knäck av "fötterna" på svamparna och hacka dem fint. Hacka även schalottenlök, persilja, pressa vitlök och stek på medelhög värme tillsammans med lite olivolja. Smaka upp med vitpeppar och salt. Ta ut kikärtorna och hacka dessa fint. Blanda kikärtorna med svampblandningen i en skål tillsammans med parmesanost och

  • 04.

    Blanda samman svampblandningen med kikärtor, parmesan och balsamvinäger i en skål. Fyll svamphattarna med blandningen och sätt in dem i ugnen, ca 20 minuter. Servera toppade med ärtskott och rödbetsskott för en härlig känsla av julklappssnören.

Våra kanaler

@itrim_sverige