Glöggpäron

Ingredienser

  • 4 päron av fast sort

  • 500 gram valfria bär, frysta

  • 2 msk kokossocker

  • 2 msk glöggkryddor

  • 2 dl mascarpone

  • 100 gram rostade mandlar

Gör så här

  • 01.

    Häll bären i en tjockbottnad kastrull tillsammans med glöggkryddorna och sockret. Tillsätt 1 dl vatten och värm upp på medelhög värme. Mosa bären ordentligt så att du vinner ut så mycket saft som möjligt.

  • 02.

    Skala och halvera päronen. Gröp ut kärnhuset. Lägg sedan ner dem bland bärmoset och låt småputtra i ca 20 minuter eller tills päronen är genommjuka men med lite krispig kärna. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.

  • 03.

    Sätt kastrullen kallt och låt päronen suga åt sig av bärsaften i minst 6 timmar, gärna över natten.

  • 04.

    Innan servering, lyft upp päronen och skiva tunt. Mixa bärmoset i en mixer och sila till en slät sås. Rosta mandlarna försiktigt i en torr stekpanna och mixa till ett pulver.

  • 05.

    Servera päronen kylda med en sked mascarpone, mandelpulver och bärsås. För en häftig effekt kan du värma bärsåsen efter silningen. Kombinationen mellan den varma såsen och kalla päronet ger en speciell känsla!

Våra kanaler

@itrim_sverige