Glutenfritt pumpabröd

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa, ca 700 gram

  • 1 matsked honung eller agavesirap

  • 2 msk pressad citron

  • 3 ägg

  • 2 msk avokadoolja

  • 1 dl kokosmjöl

  • 4 dl mandelmjöl

  • 1 tesked bikarbonat

  • 1 dl chiafrön

  • 0,5 tesked salt

  • 0.5 tesked kanel

  • 2 kryddmått tesked muskot

  • 0,5 tesked malen ingefära

  • 1 dl hackade pekannötter eller valnötter

  • Pumpafrön för topping

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan i två delar, på längden, skrapa ur kärnhuset och pensla lätt med olivolja. Lägg sedan pumpan på ett bakplåtspapper med köttsidan nedåt. Ställ plåten i ugnen i ca 40 minuter eller tills pumpan är genommjuk. Låt svalna och mosa sedan i en mixer eller med en potatisstomp.

  • 02.

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda till en jämn smet. Strö över pumpafrön.

  • 03.

    Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och baka i ugnen i ca 1 timme eller använd en teststicka. När den inte längre är kladdig är brödet klart.

Våra kanaler

@itrim_sverige