Hummersallad

Ingredienser

  • 2 humrar

  • 1 ask cocktailtomater, gärna olika färger, 250 g

  • 1/2 rödlök

  • 2 rågbrödskivor

  • 1/2 tsk olivolja

  • 1 gemsalladshuvud

  • 1/2 påse blandad sallad, à 80 g

  • Några tunna skivor parmesan

  • Eventuellt flingsalt

  • 1 dl matyoghurt (8 %)

  • 1 tsk lättmajonnäs (32 %)

  • 1/2 –1 tsk sambal oelek

  • 1 krm salt

  • 1/2 tsk flytande honung

Gör så här

  • 01.

    Rör ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen.

  • 02.

    Halvera humrarna och ta ut köttet. Halvera tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.

  • 03.

    Tärna brödet i små tärningar. Stek dem krispiga i oljan.

  • 04.

    Fördela sallad och cocktailtomater på fyra fat. Fördela hummerköttet, strö över lök, parmesan och krutonger. Klicka sedan över dressingen och servera.

Våra kanaler

@itrim_sverige