Julhonung Suzette till Protein Pancakes

Ingredienser

  • 3 dl honung (ljus och rinnande)

  • Skal från en apelsin eller blodapelsin

  • 12 hela nejlikor

  • 2 kanelstänger

  • 3 stjärnanis

Gör så här

  • 01.

    Börja med att separera skalet på apelsinen från det vita som är beskt. Använd en vass kniv eller potatisskalare. Torka i ugn på 100 grader i ca 30 minuter eller tills skalen är helt torra. Detta är viktigt för att honungen inte ska börja fermenteras.

  • 02.

    I en kastrull, värm upp honungen, apelsinskalen och kryddorna på svag värme. Försök att hålla honungen på max 40 grader för att viktiga näringsämnen inte ska försvinna.

  • 03.

    Efter ca 30 minuter kan du hälla allt i en steriliserad burk. För maximal smak, låt honungen stå och mogna i ca 1-2 veckor.

  • 04.

    Vi använder honungen till våra populära Protein Pancakes och inspireras av klassikern Crepe Suzette. Men istället för alkohol drisslar vi över honung och pressar lite extra färsk apelsin över härligheten.

Våra kanaler

@itrim_sverige