Klassisk tonfisksallad

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 2 skivor grovt fullkornsbröd

  • 2–3 salladslökar

  • 1 förpackning sockerärtor

  • 1 burk tonfisk i vatten

  • 2 msk vit balsamvinäger

  • 1 msk olivolja

  • 1 påse mixsallad (80 g)

  • 8 cocktailkapris

  • 8 svarta oliver

  • Salt och peppar

Gör så här

  • 01.

    Koka äggen hårdkokta. Rosta brödskivorna i brödrost.

  • 02.

    Skiva löken och dela sockerärtorna. Vänd ihop med avrunnen tonfisk.

  • 03.

    Gör en vinägrett av balsamvinäger och olivolja och vänd ihop med tonfiskblandningen. Smaka av med salt och peppar.

  • 04.

    Skala och klyfta äggen. Skär det rostade fullkornsbrödet i 2 x 2 cm bitar. Fördela tonfisksalladen ovanpå mixsalladen på ett stort fat.

  • 05.

    Garnera med ägg, kapris, oliver och krutonger.

Våra kanaler

@itrim_sverige