Lax i paket

Ingredienser

  • 4 laxfiléer

  • 12 små potatisar

  • 1 fänkål

  • 0,5 dl cider

  • 1 msk olivolja

  • 1 grönt äpple

  • dillkvistar

  • 1 citron

  • 1 lime

    • Till salsa verde

    • 2 dl bladpersilja

    • 1 dl basilika

    • 1 msk kapris

    • 3 ansjovisfiléer

    • 2 klyftor vitlök

    • 1 msk pressad citron

    • 4 msk olivolja

    • 1 msk champagnevinäger

Gör så här

  • 01.

    Sätt potatisen på kokning medan du gör salsa verden. Hacka allting grovt och kör sedan i matberedaren tills konsistensen är en grov röra. Hyvla fänkålen fint, gärna med hjälp av mandolin eller osthyvel. Fräs mjuk i lite olivolja och tillsätt cidern. Låt puttra i ca 10 minuter. När potatisen är klara, skiva i skivor och vänd runt dem i salsa verden. Placera potatisen i fyra rader, samma storlek som laxen. Lyft upp fänkål från ciderkoket och placera ovanpå potatisen. Därefter tunna skivor äpple och sist lax, dill och citron/limeskivor. Salta och peppra rejält och vik sedan ihop bakplåtspappret och skapa tighta paket som du lägger i ugnen, 150 grader i ca 45 minuter brukar vara lagom. Då blir laxen långsamt tillagad och all saftighet behålls.

Våra kanaler

@itrim_sverige