Lax med citronkräm

Ingredienser

  • 600 g laxfilé

  • 6 dl vatten

  • 1/2 dl äppelcidervinäger

  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)

  • 2 msk strösocker

  • 3 tsk salt

  • 1 dillknippa

  • 1/2 citron

  • 1 dl gräddfil

  • 1 dl kesella (10 %)

  • 2 krm salt

  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  • 01.

    Koka upp vatten, vinäger, ättiksprit, socker, salt och hälften av dillen. Skär laxen i stora kuber och lägg i dem. Dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärmen 5-10 min. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.

  • 02.

    Skrubba citronen. Riv skalet fins och pressa ut juicen. Blanda med gräddfil, kesella, resten av dillen, salt och peppar.

  • 03.

    Servera laxen med en klick citronkräm och citronrasp.

Våra kanaler

@itrim_sverige