Linsgryta med grönkål

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • 200 g vitkål

  • 3 dl torkade linser

  • 100 g grönkål

  • 2 burkar krossade tomater

  • 5 dl vatten

  • Salt och peppar

Gör så här

  • 01.

    Skala och hacka löken

  • 02.

    Stek tills löken mjuknar utan att ta färg

  • 03.

    Strimla vitkålen, skölj linserna och hacka grönkålen.

  • 04.

    Tillsätt vitkål, grönsaksbuljong, linser, krossade tomater och vatten. Tillsätt lite mer vatten för en lösare konsistens. Småkoka ca 15 minuter tills linserna är mjuka.

  • 05.

    Tillsätt grönkålen och kanske lite persilja

  • 06.

    Krydda med salt och peppar, testa att ha i lite tabasco om du gillar sting. Servera gärna med ett gott och nyttigt bröd.

Våra kanaler

@itrim_sverige