Mathavre med körsbär, halloumi och pistagenötter

Ingredienser

  • 200 gram mathavre

  • 1/2 tärning grönsaksbuljong

  • 1 näve körsbär

  • 1 block halloumi

  • 0,5 dl pistagenötter

  • 1 dl hackad bladpersilja

  • 0,5 dl hackad mynta

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk sherryvinäger

  • 1 klyfta pressad vitlök

  • 0,5 dl dijonsenap

  • Salt och peppar

Gör så här

  • 01.

    Tillaga mathavren enligt instruktionerna på förpackningen men tillsätt buljongen i vattnet under koktiden. Ställ åt sidan. Blanda samman ingredienserna till dressingen och rör ner i mathavren.

  • 02.

    Kärna ur och halvera körsbären, grovhacka persiljan och myntan. Skiva halloumin i skivor och stek i lite olivolja för en gyllene och krispig yta. Stek inte för länge, då tenderar osten att bli gnisslig och seg.

  • 03.

    Rör samman allt till en sallad. Grovhacka pistagenötterna och toppa med dessa vid serveringstillfället. Om du gör salladen i förväg, vänta med att addera nötterna tills den ska ätas, annars blir de mjuka.

Våra kanaler

@itrim_sverige