Nobel Ratatouille

Ingredienser

  • 2 zucchinis (gärna olika färger)

  • 2 aubergine

  • 5 stora tomater

  • 3 rödlökar

  • Olivolja

  • 1 citron

  • Salt

  • 20 plommomtomater

  • 3 msk sherryvinäger

  • 0,5 dl olivolja

  • 3 klyftor vitlök

  • 3 msk finhackade örter (bladpersilja, timjan, oregano)

  • 1 dl rapsolja (ej kallpressad)

  • 3 klyftor vitlök

  • 3 msk vitvinsvinäger

  • 1 pressad apelsin

  • 1 dl bladpersilja

  • 1 dl korriander

  • 0,5 dl oregano

  • 1 schalottenlök

Gör så här

  • 01.

    Börja med tomatsåsen. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Blanda sherryvinäger, olivolja, pressad vitlök och örter. Massera in i tomaterna och sätt in i ugnen på 100 grader i två timmar.

  • 02.

    Medan tomaterna står i ugnen, skiva zucchini, aubergine, tomater och rödlök tunt och lägg ut på en plåt. Salta försiktigt på alla skivor på båda sidor. Låt stå kallt i ca 30 minuter tills grönsakerna har släppt lite vätska.

  • 03.

    Drissla över olivolja och lägg dem sedan i små torn med blandade grönsaker i varje. Snurra ihop varje torn och placera i en muffinform eller stansring. Packa riktigt tight för att få till en snygg form som håller. Ställ in i ugnen i 180 grader, ca 35 minuter.

  • 04.

    Medan ratatouillen står i ugnen gör du dressingen. Blanda alla ingredienser i en blender och kör tills allt är slätt.

  • 05.

    Rengör blendern och mixa tomatblandningen också.

  • 06.

    När ratatouillen är klar, lossa den försiktigt från stansringen och placera på en tallrik. Pressa lite citron över vardera portion. Häll en dryg matsked tomatsås över och addera lite örtdressing runt tornet.

Våra kanaler

@itrim_sverige