Parmalindad lax med salvia

Ingredienser

  • 300 g skinnfria laxfilébitar

  • 5–10 färska salviablad (eller 1 tsk torkad)

  • 1 dl riven färsk parmesan

  • 4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka)

  • salt och peppar

  • 1 litet blomkålshuvud

  • grönsaksbuljong

  • 1/2 dl lätt crème fraiche

  • vitpeppar

  • 5 råa champinjoner

  • 1/2 rödlök

  • 1/2 påse blandad sallad

  • 10 sockerärtor

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 175 grader.

  • 02.

    Gör ett snitt i laxbiten och fyll filén med salviablad, riven parmesan, salt och peppar.

  • 03.

    Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.

  • 04.

    Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.

  • 05.

    Gör under tiden i ordning blomkålsmoset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker.

  • 06.

    Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche.

  • 07.

    Smaka av med salt och vitpeppar.

  • 08.

    Skiva champinjoner och rödlök. Blanda med sallad och råa eller lätt förvällda sockerärter.

Våra kanaler

@itrim_sverige