Påsklamm med vitlök och örter

Ingredienser

  • 1 1/2 kg lammstek utan ben

  • 1 msk hackad rosmarin

  • 1 msk hackad timjan

  • 4 vitlöksklyftor

  • 1 citron

  • 2 msk flytande honung

  • 2 msk flingsalt

  • 1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 250 c. Putsa och stick hål lite runt om steken. Mortla kryddorna med vitlök i bitar. Tillsätt citronskal, citronsaft och honung.

  • 02.

    Klappa in salt och peppar över hela steken. Gnid in kryddblandningen och se till att den kommer in i de små hålen. Ställ in steken i ugnen ca 20 min. Sänk värmen till 125 c. Lammet är klart vid 65 c, det tar ca 1 timme.

  • 03.

    Ta ut steken och vira in den i aluminiumfolie. Låt den ligga en stund och skär sedan köttet i tunna skivor.

Våra kanaler

@itrim_sverige