Påsktårta

Ingredienser

  • 75 g sötmandel

  • 75 g hasselnötter

  • 1 ägg

  • 1 dl strösocker

  • 1 krm salt

  • 1 dl kesella (10 %)

  • ca 1/2 dl lemon curd

  • 100 g philadelphia light (12 %)

  • 200 g frysta tinade eller färska mangotärningar

  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 200 c.

  • 02.

    Mixa mandeln och hasselnötterna till smulor. Tillsätt ägg, socker och salt och mixa slätt.

  • 03.

    Klicka ut en rundel, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper. Grädda mandelbottnen mitt i ugnenca 13 min. Ta ut och låt svalna. Ta loss bottnen och lägg den på ett tårtfat.

  • 04.

    Rör ihop kesella, lemon curd och philadelphiaost. Fördela detta på tårtbottnen när den är helt kall. Lägg på mango och passionsfrukt.

  • 05.

    Vil du ha en extra lätt dessert kan du göra en liten skål med mangobitar och 1/2 passionsfrukt. Blanda 1 msk lemon curd med 1 dl kesella (1 %) eller yoghurt naturell (3 %). Toppa med några krossade hasselnötter.

Våra kanaler

@itrim_sverige