Pumpasoppa

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa

  • 3 morötter

  • 1 stor röd paprika eller 2 små

  • 3 bitar ingefära, 1 cm tjocka

  • 1 röd chili

  • 5 dl grönsaksbuljong

  • 2 dl kokosmjölk

  • 1 scharlottenlök

  • 3 klyftor vitlök

  • 3 msk olivolja

  • Salt och peppar

  • 1 apelsin eller citron (saften)

  • 6 champinjoner

  • 2 silverlökar

  • 1 fänkål

  • 1 morot (till crudité)

  • Kokosflingor

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 02.

    Halvera butternutpumpan, skala morötterna, rensa ur kärnhusen ur paprikorna och skala samt dela ingefäran.

  • 03.

    Blanda alltsammans på en plåt med olivolja, en grovhackad scharlottenlök och en röd chili. Sätt plåten i ugnen i ca 30 minuter eller tills pumpa och morötter enkelt går att komma igenom med en kniv.

  • 04.

    Låt svalna medan du kokar upp grönsaksbuljongen. Gröp ur pumpan och häll alla rostade grönsaker i en blender tillsammans med kokosmjölk. Blenda tills inga bitar återstår och häll sedan ner allting i en stor kastrull.

  • 05.

    Tillsätt buljongen och koka upp. Smaka av med salt, peppar och avsluta med pressad citron eller apelsin.

  • 06.

    Skiva fänkål och silverlök tunnt och fräs i lite olivolja tills allt mjuknat. Hyvla i champinjoner och stek i ca 3 minuter till. Vid servering, lägg en hög av fräset i vardera skål och häll sedan soppan över. Toppa allt med råriven morot (crudité) och strö över kokosflingor.

Våra kanaler

@itrim_sverige