Smakrika köttbullar på viltfärs

Ingredienser

  • 800 gram viltfärs (kalvfärs eller kycklingfärs går också bra om man föredrar det)

  • 1 ägg

  • 2 dl finriven parmesan

  • 2 msk panko

  • 0,5 kruka timjan

  • Zest från en citron

  • 1 tsk salt

  • Vitpeppar

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 2 scharlottenlök

  • 1 msk smör

Gör så här

  • 01.

    Separera bladen från kvistarna på timjanen. Blanda samman dessa med alla ingredienser förutom köttet, schalottenlöken och smöret. Ställ i kylskåpet i 30 minuter innan du arbetar in det i färsen.

  • 02.

    Rulla köttbullarna och ställ dem kallt igen medan du sätter ugnen på 180 grader. Fukta händerna med kallt vatten och ta hjälp av en sked så blir det mindre kladdigt. När ugnen är varm, lägg köttbullarna på en plåt och tillaga i ca 8 minuter.

  • 03.

    Ta ut köttbullarna och sätt på ugnens grillfunktion, höj temperaturen till 225 grader. Sätt in plåten igen när värmen uppnåtts och "bryn" köttbullarna tills de uppnått en gyllene färg (rör om med ett par minuters mellanrum).

  • 04.

    Finhacka löken och stek tillsammans med smöret tills en ljusbrun färg uppnåtts. Vänd köttbullarna i den stekta löken så att den fäster på utsidan.

Våra kanaler

@itrim_sverige