Vaktel Sauce Vierge

Ingredienser

  • 8 vaktelbröst eller 4 kycklingbröst

  • 300 gram kantareller

  • 1 msk matolja

  • 1 msk smör

  • Salt och peppar

  • 5 medelstora tomater

  • 1 bananshcarlottenlök

  • 2-3 vitlökskyftor

  • 1 dl valfria färska örter (ex oregano, persilja, timjan och dragon)

  • 0,5 dl olivolja

  • 2 msk sherryvinäger

  • 1 msk råsocker

  • 1 msk pressad citron

  • Salt och peppar

Gör så här

  • 01.

    Dela tomaterna i fyra delar. Hacka örterna och löken fint, pressa vitlöken och blanda sedan samman alla ingredienser till sace viergen i en ugnsfast form.

  • 02.

    Lägg ner tomaterna i samma skål och vänd runt alltsammans så att tomaterna helt täcks av såsen. Ställ in i ugnen på antingen 150 grader i 40 minuter eller 70 grader över natten.

  • 03.

    Mosa alltsammans genom en finmaskig sil.

  • 04.

    Stek vakteln i en het stekpanna tillsammans med oljan. Tillsätt smör och kantareller och ös fågeln och svampen med stekskyn.

  • 05.

    Servera vaktelbrösten och kantarellen med en enkel sallad och häll över sauce viergen. På bilden syns också picklade senapsfrön som serveringsförslag.

Våra kanaler

@itrim_sverige