Vårgrön spenatsoppa

Ingredienser

  • 225 g tinad hel eller hackad spenat

  • 1/2 gul lök

  • 1/2 fänkål

  • 2 tsk smör

  • 1 1/2 msk vetemjöl

  • 5 dl grönsaksbuljong

  • 1 tsk fänkålsfrön (kan uteslutas)

  • Riven muskot

  • 1 nypa salt

  • Nymalen vitpeppar

  • 2 kokta ägg

Gör så här

  • 01.

    Pressa ur vätskan ur spenaten och hacka den ganska grovt. Skala och skiva lök och fänkål (spara fänkålsdillen).

  • 02.

    Smält smör i en kastrull. Tillsätt lök och fänkål. Låt fräsa någon minut så att det mjuknar utan att ta färg.

  • 03.

    Tillsätt spenathacket och fräs någon minut. Pudra över mjöl. Slå sedan på lite hönsbuljong i taget under omrörning tills all buljong är slut. Rör om noga så att det inte klumpar sig. Tillsätt fänkålsfrön och låt koka i 10 min.

  • 04.

    Mixa och smaka av med muskot, salt och vitpeppar. Dekorera med fänkålsdillen.

Våra kanaler

@itrim_sverige