Viltfärscevapcici

Ingredienser

  • 700 gram viltfärs

  • 1/2 finhackad gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 tsk cayennepeppar

  • chiliflakes

  • Salt

  • Peppar

  • Tomat

  • Potatis

  • Steklök

  • 1 dl rostade mandlar

  • 2 röda paprikor

  • 3 vitlöksklyftor

  • 0,5 lök

  • 1 msk sherryvinäger

  • chiliflakes

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk bladpersilja

  • 1 msk tomatpuré

  • salt

  • peppar

Gör så här

  • 01.

    Finhacka löken och blanda med pressade vitlöksklyftor, paprikapulver, bakpulver, cayennepeppar och chiliflakes i en skål. Lägg ner viltfärsen och bearbeta allt till en jämn smet med hjälp av en träslev.

  • 02.

    Låt köttfärssmeten vila under plastfolie i kylen medan du gör såsen.

  • 03.

    Klyfta potatis, halvera tomater och skala steklök och lägg på en plåt.

  • 04.

    Ringla över olivolja och lite flingsalt. Laga i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller tills potatis och lök är mjuka.

  • 05.

    Sätt ugnen på 225 grader.

  • 06.

    Dela paprikorna i två delar och rensa dem från kärnhuset och vita hinnor. Lägg dem på en plåt med skinnsidan uppåt och rosta i ca 30 minuter tills skalet är svart. Låt svalna och dra försiktigt bort skalet.

  • 07.

    Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och kör på medelhög hastighet tills det blir en grov röra med lite "tuggmotstånd". Smaka av med salt och peppar.

  • 08.

    Blöta händerna i kallt vatten och forma hastigt till avlånga färsbiffar. Stek i rapsolja i en het panna tills de fått en fin yta och är nätt och jämnt genomstekta.

  • 09.

    Salta och peppar strax innan du tar pannan från värmen.

Våra kanaler

@itrim_sverige