Yoghurtpannacotta med färska bär

Ingredienser

  • 2 gelatinblad

  • 1 vaniljstång

  • 1 1/2 dl mellangrädde (27 %)

  • 1/2 dl strösocker

  • 3 dl matyoghurt (8 %)

  • ca 150 g färska bär, t ex jordgubbar, hallon och/eller blåbär

Gör så här

  • 01.

    Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna i en kastrull. Häll i grädde och socker. Lägg även i vaniljstången. Låt sjuda på svag värme i några minuter.

  • 02.

    Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Krama ur dem och vispa ner dem i gräddblandningen. Ta kastrullen från värmen och vispa ner yoghurten.

  • 03.

    Fördela smeten i 12 små glas och låt stelna i kylskåp minst 3 timmar.

  • 04.

    Mosa bär till en röra. Garnera pannacottan vid servering.

Våra kanaler

@itrim_sverige