Zucchinipasta med grillade svartpepparräkor och pesto

Ingredienser

  • 3 stycken zucchinis, olika färger

  • 1 matsked olivolja

  • Salt

  • 16-20 stora, råa räkor

  • Svartpeppar

  • 2 msk pinjenötter

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 knippen basilika, gärna olika sorter

  • 1 tsk flingsalt

  • 1 dl olivolja

  • 50 gram finriven parmesan

  • 50 gram finriven pecorino

Gör så här

  • 01.

    Om du har en grönsakssvarv, svarva långa band av zucchinin. Om du inte har en grönsakssvarv, skär tunna skivor på längden och strimla sedan till långa band.

  • 02.

    Blanda med saltet för att dra ur en del vätska och ställ åt sidan i minst 10 minuter.

  • 03.

    Lägg ner alla ingredienserna till peston i en matberedare och kör på medelhög hastighet tills du uppnått önskad konsistens.

  • 04.

    Krama ur vattnet ur zucchinipastan. Häll ner peston och rör runt.

  • 05.

    Skala de råa räkorna och dra bort "strängen".

  • 06.

    Salta och peppra rikligt med svartpeppar.

  • 07.

    Hetta upp en panna med en matsked olivolja och släng i räkorna. Om du vill kan du också pressa över en halv citron.

  • 08.

    Räkorna är färdiga när de intagit rosa färg och har böjt sig som ett C. Stek inte för länge, då har de en tendens att bli sega.

Våra kanaler

@itrim_sverige