Baba ganoush

Ingredienser

  • 1 aubergine

  • 2 tsk tahini (sesampasta)

  • 1/2 citron

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 tsk spiskummin

  • salt

  • ev. 1 msk olivolja

  • färsk mynta

  • rädisor

Gör så här

  • 01.

    Tvätta auberginen och stick ett ordentligt hål på den så att den inte spricker i ugnen.

  • 02.

    Lägg på en plåt och baka i 250 grader i 15–20 minuter.

  • 03.

    Ta ut den när den blivit alldeles mjuk och svartnat. Dra av och kasta bort skalet. Låt rinna av i durkslag.

  • 04.

    Grovhacka innanmätet och kör i mixer tillsammans med tahini, citronsaft, vitlök, spiskummin och salt. Ringla över lite olivolja.

  • 05.

    Dekorera med mynta och rädisor.

Våra kanaler

@itrim_sverige