Laxtartar

Ingredienser

  • 2 filéer sushigraderad lax

  • 1 äpple, Pink Lady eller liknande

  • 2 msk kapris

  • Rädisa

  • Rödlök

  • 1 granatäpple

  • 1 msk gräslök, hackad

  • 1 msk dill, hackad

  • 1 tsk dijonsenap

  • 1 msk olivolja

  • Salt och peppar

  • 2 msk champagnevinäger

  • 2 msk vatten

  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  • 01.

    Värm upp champagnevinäger, vatten och råsocker i en panna tills det börjar småbubbla och sockerkristallerna är helt lösta. Kyl ner vätskan tills den är helt kall.

  • 02.

    Hacka äpplet i små kuber, och lägg dem sedan i en burk och häll över picklingslagen som nu är kall. Ställ in i kylskåpet över natten.

  • 03.

    Dagen efter vispar du ihop olivolja med dijonsenap. Salta och peppra. Hacka laxen och vänd ner senapsdressingen.

  • 04.

    Ca 30 min innan servering, hacka rödlöken så fint du kan och lägg i ett isbad för att bli av med den starkaste smaken. Blanda sedan laxen med picklade äppeltärningar, kapris, hackad gräslök, rödlök, skivad rädisa och dill.

  • 05.

    Toppa med några granatäppelkärnor och servera i portionsstorlekar på vackra skedar.

Våra kanaler

@itrim_sverige