Marockansk morotssallad i blandade färger

Ingredienser

  • 500 gram morötter i olika färger

  • 3 rödlökar

  • 3 msk olivolja

  • 1 msk korianderfrön

  • 1 msk Ras el hanout (marockansk kryddblandning)

  • 2 klyftor vitlök

  • 1 msk vinäger

  • 1 msk flytande honung (gärna en blommig sort)

  • 1 msk saft från blodapelsin

  • apelsinzest från samma blodapelsin

  • Salt och peppar

  • Koriander, bladpersilja och mynta till garnering

  • 4 radicchioblad

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 200 grader.

  • 02.

    Rosta korianderfrön i en torr stekpanna på svag värme tills de avger en kryddig doft.

  • 03.

    Skär morötterna i grova stavar och rödlöken i klyftor. Vänd runt tillsammans med olivolja, korianderfrön och ras el hanoout. Salta och peppra.

  • 04.

    Sprid ut morötter och lök på en plåt och sätt in i ugnen ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och har fått lite färg i kanterna

  • 05.

    Medan plåten står i ugnen gör du dressingen genom att blanda pressad vitlök, vinäger, honung och blodapelsinzest samt juice från blodapelsin.

  • 06.

    Drissla dressingen över morötterna och löken medan de är varma. Portionsfördela salladen i radicchioblad och garnera med koriander, bladpersilja och mynta.

  • 07.

    Servera med en klyfta eller skiva blodapelsin för extra syra.

Våra kanaler

@itrim_sverige