Pannkaka med äpple, hasselnötter & muskot

Ingredienser

  • 2 msk hasselnötter

  • 1 tsk honung eller agavesirap

  • 1 äpple

  • 1 msk äpplemust (kan uteslutas)

  • Ett par droppar hasselnötsolja (kan uteslutas)

  • Smör till stekning

  • 1 msk Lätt Crème Fraiche

  • Muskotnöt

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 150c

  • 02.

    Grovhacka hasselnötterna och blanda med honung eller agavesirap.

  • 03.

    Rosta nötterna i ugnen tills de är gyllenbruna.

  • 04.

    Skär äpple i halvmånar och stek försiktigt i lite smör. För att förstärka äppelsmaken ytterligare kan du addera äppelmust till stekningen.

  • 05.

    Lägg äpplena åt sidan. Tillaga pannkakan enligt anvisning på förpackningen och stek i samma panna. Om du vill adderar du ett par droppar hasselnötsolja i smeten.

  • 06.

    Servera med vispad creme fraiche och riv lite muskotnöt över tallriken.

Våra kanaler

@itrim_sverige