Rödbetskrans med havregrädde

Ingredienser

  • 4 rödbetor

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 2 dl blåbärsjuice

  • 1 msk agavesirap

  • 2 dl vispbar havregrädde

  • rödbetspulver

  • torkade blommor och/eller smörgåskrasse

  • salt

  • peppar

Gör så här

  • 01.

    Blanda rödvinsvinäger, blåbärsjuice och agavesirap i en kastrull. Låt sjuka på svag värme under omrörning ett par minuter. Skala och hyvla rödbetorna tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Lägg dem sida vid sida i en ugnsfast form och slå över den varma vätskan. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in formen i cirka 30 minuter. Vispa havregrädden och dekorera likt bilden. Passar perfekt som drinktilltugg!

Våra kanaler

@itrim_sverige