Rökig paprika med sardellcreme

Ingredienser

  • 4 röda spetspaprikor

  • Olivolja

  • Salt

  • 1 dl pankomjöl

  • Schalottenlök

  • Vitlök

  • Olivolja

  • Oregano

  • 2 burkar sardeller

Gör så här

  • 01.

    Sätt ugnen på 225 grader. Halvera paprikorna och rensa dem från kärnor och kärnhus. Vänd runt dem i olivolja och ilte salt. Lägg dem med skinnsidan upp i ugnen tills de är helt svarta. Ta då ut dem och låt svalna, sen kan du enkelt dra bort skinnet och du har kvar paprikaköttet som du kan halvera en gång till så att du har kvar strimlor av paprikafilén. Lägg dessa på ett uppläggningsfat medan du börjar med sardellcremen. Hacka schalottenlök och pressa vitlök. Fräs tillsammans med lite olivolja och oregano i en het panna. Lyft åt sidan och medan blandningen är varm, hacka och blanda i sardellerna. De kommer mjukna av hettan. Rosta panko försiktigt i en torr stekpanna tills den når en gyllenbrun färg. Fördela sardellcremen på paprikorna och toppa med panko.

Våra kanaler

@itrim_sverige