Stekt blomkålsris med shiitake

Ingredienser

  • 1 msk sesamolja

  • 4 vitlöksklyftor

  • 500 gram blomkål

  • 3 salladslökar

  • 100 gram edamebönor

  • 100 gram shiitakesvamp

  • 1 msk japansk soja

  • 1 tsk chilisås

  • Salt

  • Peppar

Gör så här

  • 01.

    Strimla salladslökar och skiva vitlöken tunt.

  • 02.

    Riv blomkålen på ett rivjärn.

  • 03.

    Blanda sesamolja, japansk soja och chilisås.

  • 04.

    Förväll edamamebönorna snabbt i saltat vatten, häll av vattnet och ställ dem åt sidan.

  • 05.

    Stek shiitakesvampen i olja. Lägg åt sidan.

  • 06.

    Stek vitlök och salladslök i oljeblandningen och lägg till blomkålen, stek ihop.

  • 07.

    Addera sedan edamamebönor och shiitakesvamp, salta och peppra efter smak.

Våra kanaler

@itrim_sverige