Äppel- och Kalkonsallad

Fantastisk Äppel- och Kalkonsallad som både är färgstark och krispig samtidigt som den är både god och nyttig. Den här salladen är en riktig smaksensation som kombinerar den lite bittra grönkålen med söta äpplen, salt bacon och syrliga granatäpple. Den är full av vitaminer, mineraler och fibrer, och passar perfekt som en näringsrik lunch eller middag.

200 gram kalkonbacon
3 äpplen
2 rödlökar
200 gram grönkål
3 msk olivolja
1 dl gula russin
2 granatäpplen
2 klyftor vitlök
0,5 dl citron
salt

Dra bladen av stammarna på grönkål. Skölj noggrant och massera den med olivolja, vitlök och lite salt. Strimla kalkonbacon och skiva rödlöken tunt, stek sedan på medelhög värme. Lyft allt ur pannan. Skiva äpplen i tunna halvmånar och stek dem tillsammans med grönkålen tills de mjuknat något men ändå har en krispig kärna.
Blanda grönkål, äpplen och baconblandningen i en stor skål. Toppa med russin, granatäpplekärnor och drissla över citron.
TIPS: Om man vill ha extra krisp kan man addera en handfull rostade pinjenötter när sallladen är klar. 

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.