Biscotti med konfetti

Vill du baka något riktigt gott och krispigt till jul? Då ska du testa våra hemlagade biscotti! När du bakar biscotti är det som att skapa ett litet konstverk i köket. Känn doften av nybakat bröd blandas med dina favoritkryddor. Hör ljudet av degen som knådas och kakan som spricker i ugnen. Och smaka den perfekta balansen mellan sötma, krispighet och nötter. Det är en upplevelse för alla sinnen!

BISCOTTI MED KONFETTI
 
150 gram stenmalet fullkornsmjöl
3 gram bakpulver
100 gram kokossocker
1 stort ägg, rumstempererat
2 matskedar torkade körsbär eller tranbär
1 matsked mandelflisor
1 matsked gröna pistagenötter

Sätt ugnen på 180m grader. Sikta mjöl och bakpulver, gärna två gånger, så att bakpulvret finfördelar sig med mjölet. I en annan skål, vispa socker och ägg tills det är riktigt fluffigt och ljust. 
När man tror att det är färdigt kan man alltid vispa lite till. Det lönar sig!
Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt bären och nötterna. När allting är en jämn deg formar du den på en plåt likt en tegelsten. Om degen är mycket kladdig, fukta händerna med lite neutral olja eller vatten. Blanda inte i mer mjöl.
Baka i ugn i ca 30 minuter. Ta ut stubben och låt den svalna ett par minuter på galler.
När den nått en temperatur så att du kan hålla i den utan att bränna dig, skiva stubben i skivor. Tunna, eller upp till 1,5 cm tjocka, det är en smaksak. Placera ut på bakplåtspappret igen med skärsidan uppåt. 
Beroende på tjocklek är de klara och krispiga efter 6-12 minuter i ugn. Håll koll och agera efter tycke och smak!

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.