Fyllda skogschampinjoner

Här kommer receptet på en ny favorit för dig som älskar svamp. Vitlök, citron, kruspersilja, vitpeppar och ärtskott kryddar fyllningen till denna skogschampinjon. När den toppas av med rostad kikärtscrunch tas rätten till en ny nivå.

FYLLD SKOGSCHAMPINJON
 
16 skogschampinjoner
1 burk kikärtor
1 scharlottenlök
2 msk olivolja
3 klyftor vitlök
1 knippe kruspersilja
1 dl parmesanost
2 msk balsamvinäger 
vitpeppar
salt

Skölj kikärtorna noggrant i ett durkslag. Torka så torra som möjligt i en handduk eller med uppsugande hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut kikärtorna på en plåt och tillsätt olivoljan och salt. 
Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är krispiga.
Knäck av "fötterna" på svamparna och hacka dem fint. Hacka även schalottenlök, persilja, pressa vitlök och stek på medelhög värme tillsammans med lite olivolja. Smaka upp med vitpeppar och salt. Ta ut kikärtorna och hacka dessa fint. Blanda kikärtorna med svampblandningen i en skål tillsammans med parmesanost och 
Blanda samman svampblandningen med kikärtor, parmesan och balsamvinäger i en skål. Fyll svamphattarna med blandningen och sätt in dem i ugnen, ca 20 minuter. Servera toppade med ärtskott och rödbetsskott för en härlig känsla av julklappssnören. 

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.