Laxtartar
Lyxig laxtartar med syrliga picklade äpplen och krispig rödlök. En smakkombination som kommer att imponera på dina gäster. Den här rätten är perfekt för dig som vill börja julhelgen med något lite extra.
LAXTARTAR
2 filéer sushigraderad lax
1 äpple, Pink Lady eller liknande
2 msk kapris
rädisa
rödlök
1 granatäpple
1 msk gräslök, hackad
1 msk dill, hackad
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
salt och peppar
2 msk champagnevinäger
2 msk vatten
1 tsk råsocker
Värm upp champagnevinäger, vatten och råsocker i en panna tills det börjar småbubbla och sockerkristallerna är helt lösta. Kyl ner vätskan tills den är helt kall.
Hacka äpplet i små kuber, och lägg dem sedan i en burk och häll över picklingslagen som nu är kall. Ställ in i kylskåpet över natten.
Dagen efter vispar du ihop olivolja med dijonsenap. Salta och peppra.
Hacka laxen och vänd ner senapsdressingen.
Ca 30 min innan servering, hacka rödlöken så fint du kan och lägg i ett isbad för att bli av med den starkaste smaken. Blanda sedan laxen med picklade äppeltärningar, kapris, hackad gräslök, rödlök, skivad rädisa och dill.
Toppa med några granatäppelkärnor och servera i portionsstorlekar på vackra skedar.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.