Mathavre med körsbär, halloumi och pistagenötter
Halloumi är en sommarfavorit för många. Här i sällskap med smaskig mathavre och pistagenötter.
Ingredienser
-
200 gram mathavre
-
1/2 tärning grönsaksbuljong
-
1 näve körsbär
-
1 block halloumi
-
0,5 dl pistagenötter
-
1 dl hackad bladpersilja
-
0,5 dl hackad mynta
Dressing -
3 msk olivolja
-
1 msk sherryvinäger
-
1 klyfta pressad vitlök
-
0,5 dl dijonsenap
-
Salt
-
Peppar
- Tillaga mathavren enligt instruktionerna på förpackningen men tillsätt buljongen i vattnet under koktiden. Ställ åt sidan. Blanda samman ingredienserna till dressingen och rör ner i mathavren.
- Kärna ur och halvera körsbären, grovhacka persiljan och myntan.
Skiva halloumin i skivor och stek i lite olivolja för en gyllene och krispig yta. Stek inte för länge, då tenderar osten att bli gnisslig och seg. - Rör samman allt till en sallad. Grovhacka pistagenötterna och toppa med dessa vid serveringstillfället. Om du gör salladen i förväg, vänta med att addera nötterna tills den ska ätas, annars blir de mjuka.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.