Vaktel Sauce Vierge

En smakresa för finsmakaren! Denna eleganta rätt kombinerar det möra och smakrika vaktelköttet med en söt och syrlig sås vierge som får smaklökarna att dansa. Den långsamma tillagningen av tomaterna i såsen ger en djup och komplex smak som kompletterar det lätta köttet på ett perfekt sätt.

VAKTEL SAUCE VIERGE
4 personer
 
8 vaktelbröst eller 4 kycklingbröst
300 gram kantareller
1 msk matolja
1 msk smör
Salt
Peppar
 
Sauce vierge
5 medelstora tomater
1 bananshcarlottenlök
2-3 vitlökskyftor
1 dl valfria färska örter (ex oregano, persilja, timjan och dragon)
0,5 dl olivolja
2 msk sherryvinäger
1 msk råsocker
1 msk pressad citron
salt 
peppar

Dela tomaterna i fyra delar. Hacka örterna och löken fint, pressa vitlöken och blanda sedan samman alla ingredienser till sace viergen i en ugnsfast form.
Lägg ner tomaterna i samma skål och vänd runt alltsammans så att tomaterna helt täcks av såsen. Ställ in i ugnen på antingen 150 grader i 40 minuter eller 70 grader över natten.
Mosa alltsammans genom en finmaskig sil. 
Stek vakteln i en het stekpanna tillsammans med oljan. Tillsätt smör och kantareller och ös fågeln och svampen med stekskyn.
Servera vaktelbrösten och kantarellen med en enkel sallad och häll över sauce viergen. På bilden syns också picklade senapsfrön som serveringsförslag.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.