Glutenfritt pumpabröd
Ett riktigt saftig och gott bröd har en självklar plats i picnickkorgen. Det här brödet innehåller pumpa, en frukt som förtjänar att ätas fler gånger om året än på Halloween.
Ingredienser
- 1 butternutpumpa, ca 700 gram
- 1 matsked honung eller agavesirap
- 2 msk pressad citron
- 3 ägg
- 2 msk avokadoolja
- 1 dl kokosmjöl
- 4 dl mandelmjöl
- 1 tesked bikarbonat
- 1 dl chiafrön
- 0,5 tesked salt
- 0.5 tesked kanel
- 2 kryddmått tesked muskot
- 0,5 tesked malen ingefära
- 1 dl hackade pekannötter eller valnötter
- Pumpafrön för topping
- Sätt ugnen på 180 grader. Dela pumpan i två delar, på längden, skrapa ur kärnhuset och pensla lätt med olivolja. Lägg sedan pumpan på ett bakplåtspapper med köttsidan nedåt. Ställ plåten i ugnen i ca 40 minuter eller tills pumpan är genommjuk. Låt svalna och mosa sedan i en mixer eller med en potatisstomp.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda till en jämn smet. Strö över pumpafrön.
- Klä en brödform med bakplåtspapper, häll i smeten och baka i ugnen i ca 1 timme eller använd en teststicka. När den inte längre är kladdig är brödet klart.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.