Hummersallad
Hummer är klassiskt till nyår men smakar gott året om. Parmesan och chilimajjo passar fint till.
Ingredienser
Recept för 4 personer till förrätt eller för två personer till huvudrätt
-
2 humrar
-
1 ask cocktailtomater, gärna olika färger, 250 g
-
1/2 rödlök
-
2 rågbrödskivor
-
1/2 tsk olivolja
-
1 gemsalladshuvud
-
1/2 påse blandad sallad, à 80 g
-
Några tunna skivor parmesan
-
Eventuellt flingsalt
Chilimajonnäs
- 1 dl matyoghurt (8 %)
- 1 tsk lättmajonnäs (32 %)
- 1/2 –1 tsk sambal oelek
- 1 krm salt
- 1/2 tsk flytande honung
- Rör ihop alla ingredienser till chilimajonnäsen.
- Halvera humrarna och ta ut köttet. Halvera tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
- Tärna brödet i små tärningar. Stek dem krispiga i oljan.
- Fördela sallad och cocktailtomater på fyra fat. Fördela hummerköttet, strö över lök, parmesan och krutonger. Klicka sedan över dressingen och servera.
Prova tillsammans med
-
Chokladdoppade jordgubbar med avokadogrädde
En annorlunda efterrätt som kommer få dig och dina gäster att lämna bordet både mätta och positivt överraskade av en annorlunda kombination.
-
Biff och blomkålsmos i salladsblad
Ett nytt sätt att servera färdiglagad rostbiff där sallad, blomkål och biff fyller en mycket god smakkombination.
-
Fröknäcke
Ett knaprigt knäcke helt utan mjöl. Gott med färskost och aprikossylt.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.