Lax med citronkräm

Inkokt lax är en populär rätt till påsk. Här serveras den i små fina kuber som förrätt i en påskbuffét.

Ingredienser

För 6 - 8 personer på en buffé.

  • 600 g laxfilé 
  • 6 dl vatten
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 3 tsk salt
  • 1 dillknippa 
  • 1/2 citron
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl kesella (10 %)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  1. Koka upp vatten, vinäger, ättiksprit, socker, salt och hälften av dillen. Skär laxen i stora kuber och lägg i dem. Dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärmen 5-10 min. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering. 
  2. Skrubba citronen. Riv skalet fins och pressa ut juicen. Blanda med gräddfil, kesella, resten av dillen, salt och peppar. 
  3. Servera laxen med en klick citronkräm och citronrasp. 
  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.