Lax med citronkräm
Inkokt lax är en populär rätt till påsk. Här serveras den i små fina kuber som förrätt i en påskbuffét.
Ingredienser
För 6 - 8 personer på en buffé.
- 600 g laxfilé
- 6 dl vatten
- 1/2 dl äppelcidervinäger
- 1/2 dl ättiksprit (12 %)
- 2 msk strösocker
- 3 tsk salt
- 1 dillknippa
- 1/2 citron
- 1 dl gräddfil
- 1 dl kesella (10 %)
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- Koka upp vatten, vinäger, ättiksprit, socker, salt och hälften av dillen. Skär laxen i stora kuber och lägg i dem. Dra kastrullen åt sidan och tillaga på eftervärmen 5-10 min. Låt laxen ligga kvar i lagen till servering.
- Skrubba citronen. Riv skalet fins och pressa ut juicen. Blanda med gräddfil, kesella, resten av dillen, salt och peppar.
- Servera laxen med en klick citronkräm och citronrasp.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.