Stekt blomkålsris med shiitake

Sugen på något asiatisk till lunch? Den här rätten går snabbt och enkelt att tillaga ,men smakerna säger något helt annat.

Ingredienser

Recept för 2 personer

  • 1 msk sesamolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 500 gram blomkål
  • 3 salladslökar
  • 100 gram edamebönor
  • 100 gram shiitakesvamp
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk chilisås
  • Salt
  • Peppar
  1. Strimla salladslökar och skiva vitlöken tunt.
  2. Riv blomkålen på ett rivjärn.
  3. Blanda sesamolja, japansk soja och chilisås.
  4. Förväll edamamebönorna snabbt i saltat vatten, häll av vattnet och ställ dem åt sidan.
  5. Stek shiitakesvampen i olja. Lägg åt sidan.
  6. Stek vitlök och salladslök i oljeblandningen och lägg till blomkålen, stek ihop.
  7. Addera sedan edamamebönor och shiitakesvamp, salta och peppra efter smak.

Prova tillsammans med

  • Mangolassi

    Lassi dricker man i Indien för att släcka törsten. Vi rekommenderar den även som en efterrätt eller ett svalkande mellanmål.

  • Yoghurtglass

    Världens enklaste dessert, med oändliga variationsmöjligheter. Se bara till att du har bär i frysen.

  • Brownie med svarta bönor

    Bjud dina vänner på en "nyttig" brownie, lika god som vilken annan brownie som helst.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.