Ugnsrostade rotfrukter
Ugnsrostade rotfrukter är det perfekta tillbehöret eller som bas i en matig sallad. Blanda rotfrukter som du tycker om och låt färska eller torkade kryddor förhöja smaken.
Ingredienser
Recept för 2 personer
- 500 g valfria rotfrukter (till exempel morot, palsternacka, rotselleri, rödbetor eller sötpotatis)
- Olivolja
- Några timjan- eller rosmarinkvistar
- Salt och peppar
- Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar.
- Vänd runt rotfrukterna i 1 msk olivolja på en ugnsplåt. Salta och peppra och lägg på örtkvistarna. Rosta i ugnen cirka 20 minuter (beroende på storlek på rotfrukterna).
Prova tillsammans med
-
Grillad lättrimmad chililax
Hett, sött och salt! Perfekt festrecept som det knappt går att misslyckas med. Grillad laxsida är alltid saftigt och gott.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.