Ugnsrostade rotfrukter

Ugnsrostade rotfrukter är det perfekta tillbehöret eller som bas i en matig sallad. Blanda rotfrukter som du tycker om och låt färska eller torkade kryddor förhöja smaken.

Ingredienser

Recept för 2 personer 

  • 500 g valfria rotfrukter (till exempel morot, palsternacka, rotselleri, rödbetor eller sötpotatis)
  • Olivolja
  • Några timjan- eller rosmarinkvistar
  • Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar. 
  2. Vänd runt rotfrukterna i 1 msk olivolja på en ugnsplåt. Salta och peppra och lägg på örtkvistarna. Rosta i ugnen cirka 20 minuter (beroende på storlek på rotfrukterna).

Prova tillsammans med

  • Grillad lättrimmad chililax

    Hett, sött och salt! Perfekt festrecept som det knappt går att misslyckas med. Grillad laxsida är alltid saftigt och gott.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.