Zucchiniplättar

Zucchiniplättar är ett nyttigt alternativ till plättar, pannkaka och raggmunk. Det är lätt att variera receptet beroende på vilken grönsak man vill använda.

Ingredienser

Recept för 2 personer 

  • 1 liten zucchini
  • 1/2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g fetaost (10 %)
  • 1 kruka persilja
  • 2 krm peppar
  • Cirka 80 g salladsblad till servering
  • Eventuellt smulad fetaost till garnering
  1. Grovriv zucchinin. Lägg den i ett durkslag och strö över salt. Låt stå och rinna av.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja. Vispa ägget och rör ner mjöl och smulad ost. Finhacka persiljan och rör ner. Tillsätt lök och peppar.
  3. Krama ut vätskan ur zucchinin och tillsätt den. Låt smeten vila 5 minuter.
  4. Hetta upp 1 msk olja. Stek små plättar på medelhög värme.
  5. Servera på en bädd av gröna salladsblad och dekorera gärna med lite smulad fetaost.

Prova tillsammans med

  • Ljummen tomatsallad

    När tomater serveras ljumna framträder den härliga sötman från tomaterna på ett perfekt sätt.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.