Zucchiniplättar
Zucchiniplättar är ett nyttigt alternativ till plättar, pannkaka och raggmunk. Det är lätt att variera receptet beroende på vilken grönsak man vill använda.
Ingredienser
Recept för 2 personer
- 1 liten zucchini
- 1/2 tsk salt
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1 ägg
- 1/2 dl vetemjöl
- 100 g fetaost (10 %)
- 1 kruka persilja
- 2 krm peppar
- Cirka 80 g salladsblad till servering
- Eventuellt smulad fetaost till garnering
- Grovriv zucchinin. Lägg den i ett durkslag och strö över salt. Låt stå och rinna av.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja. Vispa ägget och rör ner mjöl och smulad ost. Finhacka persiljan och rör ner. Tillsätt lök och peppar.
- Krama ut vätskan ur zucchinin och tillsätt den. Låt smeten vila 5 minuter.
- Hetta upp 1 msk olja. Stek små plättar på medelhög värme.
- Servera på en bädd av gröna salladsblad och dekorera gärna med lite smulad fetaost.
Prova tillsammans med
-
Ljummen tomatsallad
När tomater serveras ljumna framträder den härliga sötman från tomaterna på ett perfekt sätt.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.