Ljummen tomatsallad

När tomater serveras ljumna framträder den härliga sötman från tomaterna på ett perfekt sätt.

Ingredienser

  • 750 g blandade tomater i olika färger 
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl smakrika oliver, t.ex. kalamata
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Halvera tomaterna (eller skär i klyftor om de är stora). Halvera vitlöksklyftan och gnid bitarna mot botten av en långpanna. Lägg i tomaterna.
  3. Droppa över olivolja. Sätt in i ugnen ca 10 min.
  4. Ta ut tomaterna och vänd ner basilika och oliver. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev. med basilika.

Prova tillsammans med

  • Chokladmousse med avokado

    Gillar du choklad? Då kommer du älska denna. Frukt eller bär behövs till för att matcha den kraftiga chokladsmaken.

  • Vårgrön spenatsoppa

    Mustig soppa med massor av nyttigheter. På vårkanten kan du gärna byta ut spenaten mot späda nässlor.

  • Kryddig morotssoppa

    Kryddig morotssoppa med en syrlig citronklick. En klockren vinnare som snabbt blir en vardagsfavorit. Smakrik, superenkel och fantastiskt god.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.