Parmalindad lax med salvia
En fiskversion av den italienska klassikern Saltimbocca, som i vanliga fall lagas med kalvkött. Den här är minst lika god!
Ingredienser
Recept för 2 personer
- 300 g skinnfria laxfilébitar
- 5–10 färska salviablad (eller 1 tsk torkad)
- 1 dl riven färsk parmesan
- 4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka)
- salt
- peppar
Blomkålsmos
- 1 litet blomkålshuvud
- grönsaksbuljong
- 1/2 dl lätt crème fraiche
- salt
- vitpeppar
Grönsallad
- 5 råa champinjoner
- 1/2 rödlök
- 1/2 påse blandad sallad
- 10 sockerärtor
-
. Sätt ugnen på 175 grader.
-
Gör ett snitt i laxbiten och fyll filén med salviablad, riven parmesan, salt och peppar.
-
Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.
-
Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.
-
Gör under tiden i ordning blomkålsmoset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker.
-
Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche.
-
Smaka av med salt och vitpeppar.
-
Skiva champinjoner och rödlök. Blanda med sallad och råa eller lätt förvällda sockerärter.
Prova tillsammans med
-
Hummersallad
Hummer är klassiskt till nyår men smakar gott året om. Parmesan och chilimajjo passar fint till.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.