Parmalindad lax med salvia

En fiskversion av den italienska klassikern Saltimbocca, som i vanliga fall lagas med kalvkött. Den här är minst lika god!

Ingredienser

Recept för 2 personer

  • 300 g skinnfria laxfilébitar
  • 5–10 färska salviablad (eller 1 tsk torkad)
  • 1 dl riven färsk parmesan
  • 4 skivor parmaskinka (eller annan lufttorkad skinka)
  • salt
  • peppar

Blomkålsmos

  • 1 litet blomkålshuvud
  • grönsaksbuljong
  • 1/2 dl lätt crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar

Grönsallad

  • 5 råa champinjoner
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 påse blandad sallad
  • 10 sockerärtor
  1. . Sätt ugnen på 175 grader.

  2.  Gör ett snitt i laxbiten och fyll filén med salviablad, riven parmesan, salt och peppar.

  3. Linda två skivor skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare.

  4. Tillaga i ugnen i 10–15 minuter.

  5. Gör under tiden i ordning blomkålsmoset. Skär blomkålen i mindre bitar, koka bitarna mjuka i så mycket buljong att det täcker.

  6. Mixa blomkålen med lite av buljongen. Rör i crème fraiche.

  7. Smaka av med salt och vitpeppar. 

  8. Skiva champinjoner och rödlök. Blanda med sallad och råa eller lätt förvällda sockerärter.

Prova tillsammans med

  • Hummersallad

    Hummer är klassiskt till nyår men smakar gott året om. Parmesan och chilimajjo passar fint till.

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.