Ratatouille i ugnen
När grönsakerna rostas i ugnen frigörs en massa härliga smaker.
Ingredienser
- 1 liten aubergine
- 1 liten zucchini
- 1 röd paprika
- 1-2 selleristjälkar
- 1-2 bifftomater
- 1 rödlök
- ca 4 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- Sätt ugnen på 250 c. Skär aubergine, zucchini, paprika, selleri och tomat i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
- Blanda olivolja, tomatpuré sambal, salt och peppar. Vänd ihop det med grönsakerna i en långpanna med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 45 min. Rör då och då. Tillsätt 1-2 dl vatten om du vill ha en lösare konsistens.
Prova tillsammans med
-
Saffranscouscous med grillade grönsaker
Vackert gul rätt som verkligen platsar på en påskbuffé. Servera till lamm och ratatouille.
-
Påsklamm med vitlök och örter
Lamm hör påsken till. Tricket är massor av kryddor och rätt temperatur.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.