Saffranscouscous med grillade grönsaker
Vackert gul rätt som verkligen platsar på en påskbuffé.
Ingredienser
- 2 dl couscous
- 1/2 paket saffran, á 1/2 g
- 250 g broccoli
- 2 röda paprikor
- ca 10 champinjoner
- 250 g körsbärstomater
- 5 torkade aprikoser
- 1 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- Koka couscous enligt förpackningens anvisning. Rör i saffran i kokvattnet.
- Skär broccolin i buketter och koka dem i lätt saltat vatten. Skär paprikan i rejäla bitar och stek/grilla i grillpanna. Skär svampen i kvartar och stek dem i olja och 1 krm salt. Halvera tomaterna och stek ev. snittytan hastigt.
- Strimla aprikoserna riktigt tunt. Vänd ihop allting på ett stort fat med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera till lamm och ratatouille.
Prova tillsammans med
-
Ratatouille i ugnen
Allt på en plåt! Enkelt och gott.
-
Påsklamm med vitlök och örter
Lamm hör påsken till. Tricket är massor av kryddor och rätt temperatur.
Itrims goda och nyttiga recept
-
Måltider
-
Smått & gott
-
Ingredienser
-
Teman
-
Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.
-
Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.
-
Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.