Påsklamm med vitlök och örter

Lamm hör påsken till. Använd gärna köttermometer för att få köttet perfekt genomstekt. Lammstek är tacksamt att smaksätta. Vill du ösa på med ännu mer kryddor - gör det!

Ingredienser

Recept för 8 - 10 personer på en buffé 

  • 1 1/2 kg lammstek utan ben
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 msk hackad timjan
  • 4 vitlöksklyftor 
  • 1 citron
  • 2 msk flytande honung 
  • 2 msk flingsalt 
  • 1/2 tsk svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 250 c. Putsa och stick hål lite runt om steken. Mortla kryddorna med vitlök i bitar. Tillsätt citronskal, citronsaft och honung.
  2. Klappa in salt och peppar över hela steken. Gnid in kryddblandningen och se till att den kommer in i de små hålen. Ställ in steken i ugnen ca 20 min. Sänk värmen till 125 c. Lammet är klart vid 65 c, det tar ca 1 timme. 
  3. Ta ut steken och vira in den i aluminiumfolie. Låt den ligga en stund och skär sedan köttet i tunna skivor. 

Prova tillsammans med

  • Många faktorer styr vad vi väger, äter och tränar. Att hitta drivkraften till att gå ner i vikt är ett viktigt första steg.

  • Vi arbetar med individanpassade kostråd för viktminskning, viktökning och viktstabilitet. Det som är rätt för en person behöver inte vara rätt för en annan.

  • Fysisk aktivitet och rörelse är något vi alltid behöver. Regelbunden träning vid viktnedgång ger snabbare och mer hållbara resultat.